Een kabbalagroep als voertuig

Eenmaal vertrouwd met het diagram van de Boom, ga je betekenisvolle patronen zien in de werkelijkheid. Dat kun je heel goed alleen doen, maar in een groep gaat dat nog beter. Door wekelijks gezamenlijk de Levensboom te bestuderen, energetische oefeningen en geleide meditaties (ofwel path workings) te doen groeit het bewustzijn – niet zomaar in het wilde weg, maar in overeenstemming met de kosmische principes. Mijn ervaring is dat je als groep een groter energieniveau op kunt bouwen dan in je eentje. Een geoefende kabbalagroep wordt op den duur namelijk een ‘voertuig’, dat in een andere bewustzijnsstaat de Boom kan bereizen. De leraar neemt je mee – via de paden word je de beoogde sferen binnengeloodst. Hierbij kun je unieke archetypische en persoonlijke ervaringen opdoen. Het dynamische avontuur van de geleide meditatie is een belangrijke methode om direct ervaring op te doen met de tien kosmische principes. Elke sfeer heeft als inwijdingsplaats een transformerende ervaring voor je in petto. Zo kom je in een persoonlijk leerproces terecht, waar ook anderen weer iets aan hebben. Door met de sefiroth te werken kan je levensobstakels wegspoelen.

levensboomdiagram

De Levensboom is terug te vinden in elk cultureel erfgoed dat de blauwdruk van het universum in zich draagt. Het Oude Testament en het hebreeuwse alfabet, Griekse mythologie, hermetische en alchemistische symboliek, de keltische Koning Arthurlegende, astrologie – allemaal geladen materiaal. Tijdens deze path workings werk je met je innerlijke voorstellingsvermogen, dat hierdoor langzaam rijp wordt voor het mediëren van hogere inhouden. Dan reis je met je energetisch lichaam door de verschillende sefiroth, die objectieve symbolische kennis bevatten. Dat energetisch lichaam is hetzelfde als dat waarmee je droomt– alleen nu reis je meer bewust en met een doel. Door oefeningen train je dit lichaam voor genoemde expedities. Je leert bijvoorbeeld visualiseren en je gevoelsmatig verbinden met geestelijke inhouden. Het gaat er dus om dat je naast spirituele kennis ook een innerlijke ervaring krijgt. Als men na deze ervaringen naar het diagram kijkt, klapt er een levend universum open en is elke sfeer geladen met een diep begrip.

Een vaste studiegroep komt om de twee weken bij elkaar.Periodiek is er de mogelijkheid tot nieuwe instroom. Daar het een gevorderde groep is verwachten we dat nieuwe leden zich door zelfstudie voorbereiden. Onderstaande titels kunnen daarbij helpen.

boeken